Klockan ringde redan strax efter 05 och det var dags att göra sig i ordning för att åka till Kanothuset.

 

Fem av oss träffades vid Kanotklubben kvart i sju och lastade på kajakerna och sedan bar det av mot Stockholm och målet Sollenkroka. Vid Sollenkroka brygga mötte vi upp de andra två deltagarna. Vi packade kajakerna, fikade och tittade på den planerade turen på sjökorten. Därefter sjösatte vi kajakerna. Det var bitvis blåsigt och lite tungpaddlat för undertecknad som varken har paddlat längs hela Sveriges kust eller har egen kajak, men som hade sällskap av betydligt mer erfarna paddlare 🙂

Snart var det dags för lunchstopp, bra att fylla på med energi.

Efter lunch fortsatte vi mot Stora Kalholmen. Vandrarhemmet låg fint och hade en fantastiskt vacker utsikt från vardagsrummet.

Vi tände en brasa och likt att titta på tv samlades vi framför den på eftermiddagen

Medan killarna bastade tog vi tjejer en promenad runt ön. Av informationen på en minnestavla lärde vi oss att Stora Kalholmen köptes av Skärgårdsstiftelsen i början av 60-talet då man var rädd att skärgården skulle exploateras för hårt och ville bevara och hålla marker tillgängliga för fritid och rekreation.

Sedan påbörjades matförberedelserna.

Menyn löd:
Böcklingbakelse med kaneläpple
Chili sin carne med ris och salladsbuffé
Äppelpaj med ingefära och vaniljsås till

Mätta och belåtna (och trötta) gick vi och la oss. Vi delade upp oss i fyra rum så vi behövde inte trängas direkt.

På söndagen efter vi ätit frukost, packat ihop och städat begav vi oss iväg igen och lämnade vandrarhemmet och Stora Kalholmen.

Ovan fr.v. Ulf , Ellen, Maria, Ingvar, Anders, Peter, Joakim

Nästan tillbaka vid Sollenkroka stötte vi på en annan grupp paddlare med bl.a. Thure Björck, som tog följande två bilder på oss.

Här nedan är kartspåret över rutten

Vi höll tidplanen och allting fungerade bra. Det enda missödet var ett transportkapell som flög av under transporten, annars har allt fungerat utmärkt. Tack turledare Peter för det!

Vid tangentbordet
Maria Enebjörk