Regler och priser för hyra av kajaker

Regler vid bokning av havskajaker hos VKF-Havskajak

 

Västerås Kanotförenings havskajaksektionen har ett antal kajaker som medlemmar kan boka mot antingen en kostnad per tillfälle eller genom en fast säsongsavgift.

Man måste således vara medlem i Västerås Kanotförening och du hittar mer information om hur man blir medlem här.

För att kunna boka kajaker måste påloggningsidentitet skapas – kontakta styrelsen i Havskajaksektionen: havskajak@vasteraskanot.se

 

Säsongsbokning – gäller från 2023 och t.v.

Som medlem kan du betala en kompletterande säsongsavgift för kajaklån på 1900 kr. Säsongsavgiften är personlig och kan inte överlåtas. Det ger dig rätt att boka en av föreningen 20 kajaker när du vill och upp till 2 dygn. Vissa av kajakerna kan inte bokas under några tisdagskvällarna då vi har nybörjarkurser.

Det tillkommer ingen extra hyrkostnad vid deltagande på föreningens ledarledda turer som är längre än 2 dygn.

Vid annan bokning längre än två dygn gäller 50% av bokningspriset för överskjutande dagar.

Säsongsbokning gör det möjligt för många fler att börja paddla utan att behöva äga en egen kajak. På så sätt kan man under en längre tid prova sig fram med olika modeller för att hitta den kajak som passar bäst för den egna aktiviteten.

Skatteverket har listat kajakpaddling som en skattefri friskvårdsförmån. Det innebär att er arbetsgivare kan stå för hela eller merparten av kostnaden för säsongsbokning av havskajak. Vid inbetalning skriv ”Årsavgift paddling” följt av årtal, t.ex. 2018 på talongen. Kontakta sedan vår kassör för att få ett kvitto.

 

Engångsbokning – gäller från 2023 och t.v.

Det går också att boka havskajak för medlemmar och betala en avgift vid varje tillfälle. Kostnaderna är då:

  • Halvdag: 150 kr (halvdag räknas som före eller efter kl 14:00)
  • Heldag: 250 kr  (under ett och samma dygn)
  • 2 dagar: 500 kr
  • 4 dagar: 750 kr 
  • Vecka 1000 kr

Avgiften betalas till Pg: 218277-2

OBS! Vi har ej möjlighet att göra återbetalningar av avgifter.

 

Maxlängd på bokning

Bokningssystem tillåter bokningar på max 58 timmar, vilket innebär att vid två-dygns hyra kan bokning göras från kl 14 dagen innan. Längre bokningar kräver överenskommelse med styrelsen som genomför manuell bokning.

 

Endast en bokning i taget

Det är endast tillåtet att göra en bokning i taget. Det betyder att en ny bokning inte får göras förrän datum för föregående bokning passerats.

 

Boka åt någon som inte är medlem

Vid ett tillfälle per säsong är det tillåtet att boka två kajaker på en gång för att kunna ta med någon som (ännu) inte är medlem i VKF. Den medlem som utför bokningen är ansvarig för bägge kajakerna. Betalning sker per kajak enligt vår prislista.

 

Boka vid familjemedlemskap

De som tecknat familjemedlemskap kan hyra kajak till alla i familjen (med samma folkbokföringsadress). Bokningen får göras av en och samma person. Betalning sker per kajak enligt vår prislista.

 

Boka barnkajaken

För att öka intresset hos medlemmar att prova paddla med barn så gäller att barnkajaken kan hyras för en dag utan kostnad, givet att familjemedlemskap är tecknat. Barnkajaken bokas på vanligt sätt. Vid behov att boka barnkajaken längre än en dag gäller 50% av ordinarie pris för en havskajak.

 

Ansvar för kajaker och utrustning

Allt nyttjande av klubbens utrustning sker på egen risk och ansvar. Skadad eller förlorad utrustning ersätts av hyrestagaren! Skulle något vara sönder eller krångla med kajak eller utrustning ska du alltid meddela det till någon i havskajakstyrelsen.

 

Tillgång till hyrkajakerna

När du har bokat en kajak får du en bekräftelse via mail som talar om hur du får åtkomst till kajaken.

 

Säkerhetsutrustning

Till varje kajak finns en pump att placera på fördäck samt en flottör att placera på akterdäck vid paddling. Några kajaker med genomgående VKV-rör har istället för flottör en ponton med skaft som placeras på akterdäck. Denna säkerhetsutrustning ska således inte ligga kvar nere i kajakens skott utan finnas redo för användning.

Efter paddlingen

Kajaken ska alltid göras ren och torkas av efter användning. Flytväst hängs upp på insidan av dörren och kapell hängs upp luftigt på kajakens akter. Glöm inte bort att lägga tillbaka paddeln i sittbrunnen.

Förvaring av utrustning under höst, vinter o vår

Flytvästar, kapell, pumpar och flottörer förvaras i rummet längst in bakom herrarnas omklädningsrum och dusch.