Paddling för alla

Oavsett om du är ung eller gammal, erfaren eller nybörjare så är du välkommen till Västerås Kanotförening och Racing/Forssektionen.

Börja paddla

Det finns många anledningar till att börja paddla. Allt ifrån naturen och dess upplevelser till kompisar och nya utmaningar.

 

Säkerhet:

Alla som börjar paddla med oss ska vara simkunniga samt ha god vattenvana.

Flytväst skall alltid bäras på vattnet och finns att låna av föreningen.
Följebåtar bör finnas vida varje paddling och sköts av föräldrar.

Försäkringar:

Alla ungdomar (tills de fyller 17 år) som är medlemmar i VKF är försäkrade i Folksam.  Från 17 år måste tävlings-licens lösas.

Lån av material:

Vid våra ledarledda träningar är det fritt att låna föreningens materiel. Det finns möjlighet att hyra en kajak under en hel säsong och ha den som sin egen. Ta kontakt med racingstyrelsen om du är intresserad, racing(at)vasteraskanot.se

 

Kanotskola

Börja paddla kajak i vår kanotskola. Vi håller med lämpliga ledare och båtförare. 

 

Motionspaddla

Med Västerås Kanotförenings kan du motionspaddla med andra kanotister från maj till september. Oftast kör vi på tisdagskvällar, men det kan ändras efter behov. 

Här paddlar erfarna vuxna kanotister som är intresserade av att träna eller motionera i grupp. Vid dessa tillfällen finns ingen utsedd ledare och det finns ingen säkerhetsbåt med på vattnet.

Vill du delta i eller leda en träningsgrupp? Anmäl intresse på racing@vasteraskanot.se

Havskajaksektionen i föreningen anordnar kurser och turpaddlingar, kolla in deras sidor 

Företagspaddling

Planerar ditt företag ett event eller en kick-off?

VKF anordnar företagspaddlingar för er som vill göra något roligt, teambuiding, ha företagsfest m.m. Vi ställer upp med paddelkunniga ungdomar och skräddarsyr programmet så gott det går efter era önskemål! 

Hos oss i Västerås Kanotförening kan ni under lättsamma och trevliga förhållanden prova att paddla kajak. Vi har alla typer av kajaker lämpliga för så väl nybörjare som för dig som paddlat förut. Du kan även passa på att utmana chefen om vem som kan hålla balansen längst i en tävlingskajak…

I samband med er företagspaddling kan vi även erbjuda en introduktionsföreläsning av 
OS-guldmedaljören Markus Oscarsson och förtäring i form av grillade hamburgare och fika. Vi utformar gärna företagspaddlingen individuellt efter era personliga önskemål!

Plats: kanothuset vid Björnöbron i Västerås

Tidsåtgång: ca 2-3 timmar

Kostnad: kontakta föreningen på  racing@vasteraskanot.se för en offert

 

Tävlingar

Under sommarhalvåret anordnas små och större tävlingar runt om i landet, allt från motionslånglopp till ungdomscuper och SM i fors och slätvatten. Är du intresserad av att tävla för VKF? kontakta racingsektionen på racing@vasteraskanot.se