Årets första klubbtur startade med sjösättning vid Aspa brygga och Vättern visade sig denna dag från sin bästa sida med strålande sol och spegelblank sjö.

Ben o Marie vid Aspa brygga

Efter en tidig lunch på Hjortholmarna gick vi ut söder om Olshammar för att titta på storvättern där klippstränderna är ganska oförlåtande även vid svaga sydliga vindar då Jönköping är nästa stopp 13 mil längre söderut. Med nordostliga kunde vi gå ända ut till öppet vatten och ta sikte på nämnda stad.

Ben o Håkan vid spegelblanka storvättern

Adam o Marie

Fia och Ben

Peter beredd med kameran 

En stund senare tog vi oss vidare via Brottsjöholmen mot Stora Krokholmen som var vår övernattningsö. Vi hade denna gång ett sällskap från en annan församling men det störde oss inte speciellt mycket då grupperna höll sig på varsin del av ön.

Håkan tar ett bad före middagen

Vår ledare Ben med Marie

Föreningens tarp kom väl till användning på söndag morgon

Efter en natt med väder från fågelsångsackompanjerad stiltje till åskbyar, packade vi ihop vårt läger och tog oss via Pulsarna och den funktionshinderanpassade Grönön till Svilen där överfarten gav oss en glimt av Hammarbron som de flesta  passerar utan en aning om vilken pärla denna lilla skärgård är.

Genomgång för start dag 2

Då vi igen avnjutit en tidig lunch på Björkholmen fick vi en liten solglimt innan ett mer ihållande regn tog över. Det gjorde ändå inte så mycket då vi ändå var på väg tillbaka till sjösättningsplatsen för att packa ihop och avsluta turen.

Lunch på Björkholmen 

Under helgen hade vi möjlighet att uppdatera oss på vad deltagarna hade haft för sig senaste vinter, lära oss nya recept samt undersöka de senaste pryltillskotten i packningen. Mängden olika stolar denna lilla skara paddlare hade med sig orsakade en veritabel stolprovningssession där alla presenterade stolar hade sina egna fördelar och favoriter utsågs. 

Några småskarvar (fågelarten) visade hur ett slagmål på liv och död går till. Och andra bevingade vänner vi kunde avnjuta var vidkindad gås, knölsvan och havsörn. Adam hade också turen att bekanta sig med några skogsmöss som pilade runt på en stock. 

Med på turen var Sven-Erik Lingden, Håkan Broddfelt, Ulf Almen, Peter Sjödin, Peter Brander, Adam Brander, Marie Eklöf, Sofia Dellbrant, Maria Enebjörk och Ben Strengell. 

Tack till alla deltagare för en trevlig tur!

Ben Strengell