Vi blev 5 st på årets tur, Joakim Thornell, Peter Sjödin, Marit Blomqvist, Pontus Eriksson och Ingvar Gustafsson.

 

Vi sjösatte kajakerna vid Trosa havsbad. Vädret var vackert och havet låg alldeles spegelblankt. Vi tvistade lite om det var bleke, stiltje eller vindstilla men efter lite senare googlande kom vi fram till att det var i stort sett samma sak.

Vi hade en underbar paddling förbi Hänö, mellan Bokö och Bokö-Oxnö, gjorde lunchstopp på Skåren, runt Tallholmen, Oxnö och Korpen, och kom fram till Kråmö skärgårdsby efter 13 km paddling.

Efter installation i stugan blev det öl och rom på verandan innan det var dags för bastu och dopp i havet. Det var både skönt och uppfriskande bad så vi körde repris ett par gånger.

Middagen var väl förberedd av Joakim som i förväg delat ut uppgifter att handla och laga. Menyn var förrätt med Sparrissoppa och kantarelltoast, huvudrätt var en fantastiskt god gryta med klyftpotatis och grönsaker som Joakim lade ner hela sin själ i och till efterträtt var det äppelkaka med vaniljsås och grädde.

Hemfärden efter frukost på söndagen blev en liten sväng norrut via Ljungholmen, Lindholmarna och Krogskär tillbaks till Trosa havsbad. Det blev 7 km paddling i helt underbart väder med en 4-5 m/s vind.

Efter lastning av kajaker och packning så stannade vi i Vagnhärad och käkade och var tillbaks vid kanothuset vid 16-tiden.

En sådan här tur kan man kalla livskvalitet av den allra bästa sorten och det är synd att inte fler tar tillfället att följa med. En mycket välplanerad och väl genomförd tur av Joakim och Peter. Stort tack från oss som var med.

Nedtecknat av
Ingvar Gustafsson

 

BILDER

Fika innan avfärd

Pontus, Ingvar, Marit och Joakim

Stiltje, bleke och vindstilla

Peter och Marit

Mot lunchpaus

Peter och Marit

Lunch på Skåren

Kråmö brygga

Stugan på Kråmö

Avkoppling på altan

Imponerande Ask

Jockes fantastiskt goda gryta

Middag

Vi som var med