Vädret spelade oss ett spratt, men vi hade det bra i alla fall.

 

Vi var 6 kanotister som startade från kanothuset redan vid kl 13 för att få ut maximalt av helgen. Tyvärr kunde Håkan inte komma ifrån jobbet förrän lite senare på eftermiddagen, men han skulle komma efter så snart det gick.

Det blev sjösättning vid Studsvik vid kl 16 och pga den starka sydvästliga vinden nöjde vi oss med att bara paddla till Klovskär. När vi passerat Grisskär såg vi ett gäng med kanoter som rörde sig över vattnet och för att inte gå miste om vår planerade tältplats gjorde Peter och Thomas en snabbpaddling dit medan de övriga kom i ett lugnare tempo. Vi såg faktiskt inga andra kajaker passera förbi under kvällen och det är ju ganska ovanligt så här års – men det får väl skyllas på den dåliga väderprognosen.

Här finns gott om tältplatser så snart var alla tält uppsatta. Tina och Eva hade nya pyttesmå tält som inte krävde mycket plats medan Thomas huserade i ett tvåmanstält.

I väntan på att Håkan skulle anlända och kvällens grillmiddag fikade vi lite och hade det bra.

Ungefär vid kl 17:30 anlände Håkan till Studsvik och vi räknade med att han snart skulle vara ute hos oss – men det dröjde. Peter gick till andra sidan ön för att speja, men ingen Håkan. Lite senare fick vi telefonkontakt och uppenbarligen hade Håkan paddlat ut till Klovskär och han såg ju tält på avstånd och en kille i gul jacka på klipporna som såg ut som Peter. Problemet var bara att de var tämligen ointresserade av Håkan ankomst – för det var ju ett helt annat gäng. Efter lite letande fram och tillbaks kom ändå Håkan till oss och vi var ju lyckliga framför allt för att nu fick vi äntligen dra igång engångsgrillarna och äta middag. 

Eftersom lördagen skulle bli blåsig och regnig satte vi tillsammans upp en stor presenning – och den kom väl till hands för den här gången fick meteorologerna rätt.

Av resterna från fotstöden till engångsgrillarna tillverkade Ingvar en slagruta för att påvisa curry-linjerna, som ska finnas ungefär var fjärde meter. Visst kunde han påvisa att metalltrådarna svängde till synes utan hans påverkan, men vi andra var inte lika känsliga för dessa magnetfält utan curry-linjerna hamnade lite här och där utan någon struktur.

 

På lördagen gjorde vi ett par turer i de trånga vattnen kring öarna i närområdet, men utan att gå ut i de verkligt stora vågorna.

Håkan leder oss mellan Klovskär och ön på höger sida som vi också kallar Klovskär.

Ingvar

Thomas

Eva och Tina

 

Framåt kvällen slutade det regna och solen kom fram. Dessutom fick vi en ståtlig regnbåge som slutade ute vid Enskär.

På söndagen utforskade vi den runda ”sjön” på västra sidan av Ringsön. Där gjorde vi också ett gruppfoto, som togs av turledaren Peter.

Ingvar, Ulf, Håkan, Eva, Tina och Thomas

 

Därefter gjorde vi den traditionella paddlingen under V:a Stendörrens alla broar. I lagunen vid Naturum passade vi också på att äta lunch.

Turen ut till St. Garkast får vänta till nästa år.

 

Deltagare: Eva, Tina, Ulf, Håkan, Ingvar, Thomas och turledaren Peter

 

Vid tangentbordet
Peter