Vi var 14 personer från tre föreningar som träffades vid kanothuset för en gemensam tur på Mälaren. Det var 11 från Västerås Kanotförening, 6 från Friluftsfrämjandet och 7 från Västerås Havspaddlare – fundera en stund hur den ekvationen går ihop. Enkelt, några personer är medlemmar i flera föreningar!

Eftersom det var småregnigt och att vi inte var så överväldigande många, beslöt vi oss för att hoppa över propagandapaddlingen in till de centrala delarna av Västerås. Istället blev det utsidan av Björnön, med en kort klädbytarpaus på St Skärplinge eftersom regnet fått flera att klä på sig alltför mycket.

Det blev därefter en tur tvärs över den helt blanka Ridöfjärden med siktet inställt på Norrskär, där vi tog en fikapaus och skrev in oss i VKFs loggbok.

Efter en välförtjänt paus gav vi oss iväg längs Ridön för att efter 5 km gå iland vid fyren på St Sandskär. Nu blev det lunchuppehåll med minitävling i att kasta macka (ja inte på varann då, utan ni vet stenar på vattnet…) Lasse vann överlägset –  72 studsar enligt honom själv J.

Efter namnteckning i HAVs loggbok började vi återfärden mot kanothuset. Det var under hela färden en massa samtal med trevliga personer och paddlingen skedde i lugnt och beskedligt tempo. Stefan, som är medlem i alla tre föreningarna, gjorde reklam för oktoberpaddlingen, som också är ett samarrangemang mellan VKF och HAV. Alla tyckte att vi kunde göra till vana att inleda paddlingssäsongen med en gemensam tur även kommande år.

 

Vid tangentbordet
Peter Sjödin