Totalt var vi 12 medlemmar som paddlade i det fina området kring V:a Stendörren. En mindre grupp startade redan på fredag morgon och den lite större gruppen kom på lördagen.

 

Fredag

Vi som vill njuta paddling i tre dagar kom iväg redan vid 07.30 från kanothuset och två timmar senare var vi vid Studsviks småbåtshamn. Paddlingen gick ut förbi själva Stendörren och in för ett snabbstopp på Klovskär (dasset lockade).

Sen paddlade vi ut längs Ringsön och Hartsön för att sedan ta kurs mot Stora Garkast i yttersta havsbandet. Nu efter 15 augusti kunde vi paddla genom fågelskyddsområdet som nyss öppnats, medan fågelskyddet ute vid St Garkast släppte redan sista juli.

Det var bästa tänkbara förutsättningar att ge sig hit ut eftersom det bara blåste 2-3 m/s. Väl framme vid de släta hällarna drog vi upp kajakerna genom det slippriga och halkiga gröna algbältet. Det var ovanligt lågt vattenstånd med ca 30-40 cm under det normala.

Vi hade det riktigt fint i den ljumma kvällen där vi grillade god mat och njöt av varandras samvaro.

Morgonen efter gav vi oss tillbaks mot Horsviksholmen inne vid Ringsön för att sammanstråla med den större gruppen.

Lördag

Vi var ett gäng på sju som samlades tidigt på lördagsmorgonen för att packa och ge oss av mot Studsviks brygga. Väl på vattnet några timmar senare tog vi sikte på Horsviksholmen där våra klubbkamrater som givit sig iväg redan på fredagen skulle möta upp.

Vi skötte två farledspassager i klanderfri linjeformation. Det behövdes för det var många fritidsbåtar ute på vattnet. Vid ankomsten till Horsviksholmen mötte vi fredagsgänget som kommit först. Holmen var säkrad och etablering av nattläger genomfördes.

Solen sken och många njöt av solskensvarma klippor. Efter hand lockade vattnet och den samlade gruppen på tolv delade upp sig i olika smågrupper för eftermiddagsturer.

Nathalie, Emil och Jonas var också sugna på att ta sig till Stora Garkast och idag var det verkligen perfekt väder för en sådan tur. De satte full fart för att hinna tillbaka till den gemensamma middagen. 

Emil demonstrerade ett köksredskap som var ovärderligt för att vispa grädde till deserten.

Dagen avslutades med magnifik solnedgång och magisk mångata innan mörker, trötthet och mygg jagade oss alla in i tält och sovsäck.

Söndag..
…gick i gemenskapens tecken. Först gemensam frukost på klipporna innan tälten togs ned och allt packades i kajakerna.

Hela den samlade gruppen på tolv gick sydost och rundade Enskär innan turen gick vidare genom en labyrint av småöar och skär.

Vi som startade på fredagen var: Peter, Ulf, Thomas, Tina och Swempa.

På lördagen kom: Patrik, Nathalie, Emil, Annika L, Annika E, Marina och Jonas.

 

Vid tangentbordet

Patrik och Peter