Ännu en strålande försommarkväll – som lockade 22 personer att ge sig ut på en paddeltur.

 

Under ”prova-på” timmen jobbade Christer och Magnus med att ställa in fotstöd och roder för att intresserade besökare skulle kunna komma ut på vattnet för en paddeltur.

Samtidigt satt Peter och Sixten i sina kajaker ute i sundet för att hjälpa till med goda råd och som en extra säkerhet om någon nybörjare skulle tippa runt – vilket nästan aldrig händer.

Klockan 6 samlades alla som skulle med på turen och vi gav oss i samlad tropp över fjärden till Östra Holmen.

Under fikapausen kom Havsörnen (Västerås nya färja) i god fart förbi badstranden där vi gått iland. Tre av oss hade inte dragit upp sina kajaker tillräckligt långt (inkl undertecknad). När de stora svallvågorna kom, blev det en snabb rusch för att hindra kajakerna att utan kanotist ge sig ut på fjärden.

Vi längtade snart ut på vattnet igen så det blev den vanliga åttan kringe Elba och Västra Holmen

Vid återkomsten till Hässlösundet utanför kanothuset visade Peter på en eskimåroll medan Magnus välte runt och lät sig kamraträddas av Christer. Förhoppningsvis ska det här bli ett stående inslag på våra tisdagsturer. Alla ser exakt hur en kamraträddning går till – och att det är riktigt enkelt. Vi som genomför övningarna får också ett bra tillfälle att slipa tekniken.

 

Vid pennan,
Peter