Tidigt på söndagsmorgonen lastade vi kajakerna vid kanothuset och satte kurs mot yttersta bryggan på Ängsö. Vi morgonpigga var Lasse, Marie, Christer, Micke, Janne och undertecknad. Dimman låg bitvis tät på Ängsö, men längst ut hade den lättat och solen sken. På nästan helt slätt vatten paddlade vi över till Tedarön för en morgonfika. Bogvågen på våra kajaker var alldeles grön av alger och vid land blev det slemmigt grönt.

En lång härlig morgonfika med mycket kanotsnack – speciellt erfarenheter från Lasse och Maries paddling längs hela Sveriges kust. Vi sjösatte igen och rundade snart Hjulstabron. Därefter paddlade vi upp längs Aspö och stannade vid en klippstrand där vi brassade lunch.

 Här demonstrerade Lasse sitt nya kök som kan användas med allt från gas, bensin, fotogen, diesel etc… Ett par liter vatten kokades upp på ett par minuter, men det lät som ett reaplan! 

Lasse Pettersson och Marie Barklind Pettersson

Micael Westerlund och Christer Arrenius

Jan Nordanstål brassar käk

När maten sjunkit undan satte vi kurs hemåt – och nu blåste det några få sekundmeter. Vi paddlade genom sundet mellan Långholmen och Måholmen och nådde snart Ängsö. Ytterligare en skön paddeltur till ända.

Vid tangentbordet
Peter Sjödin