Tolv småfrusna paddlare samlades tidigt på lördagsmorgonen på Hälla för vidare färd mot Stockholm. Denna gång lyckades alla undvika Gamla stan!

Väl framme på Gustafssons båtvarv hade vi blivit 15 st. Efter en fika och en kort genomgång var vi var (!!???) och vart vi ämnade bege oss, gav vi oss iväg. Ett tunt lager is täckte en liten pöl och det kändes lite ruggigt. Men väl i kajakerna och efter en stunds paddling hade värmen i kroppen stigit till en mycket behaglig nivå. När sedan solen tittade fram, vad kunde man väl mer begära?

Lagom till lunch hittade vi en fin klippa att laga mat och vila på. När kroppen hade fått sitt, satte vi oss i kajakerna igen för att själen skulle få sitt. Paddling är enligt min mening den bästa medicinen för stressade själar!

Vid fyrasnåret var vi framme på Kalholmen. Fort igång med brasan i öppna spisen. Göra sig hemmastadd och torka kläder. Bastun lockade, tio grader visade termometern i vattnet vid bastun. Finns det något bättre än en varm bastu efter en dags paddling?

Efter bastun tog förberedelserna inför middagen fart. Här är menyn.

 

Förrätt

Laxtoast med avocado och ingefärskräm

Huvudrätt

Chili con/sin carne med guacamole och nachos

Efterrätt

Limoncello indränkta cantuccini-skorpor med lemoncurdgrädde

 Diskpatrullen hade ett hårt arbete. Kvällen blev inte så sen, men det fanns en del som hade jobb kvar, timmerstockar skulle dra´s……

Söndagen började med en rejäl frukost och därefter städning av vandrarhemmet. Vinden hade tilltagit under natten, men det var inte så farligt när allt kom omkring. Vi tog oss lite snirklande hemåt, förbi Storö-Träskö och Lådnaön. En havsörn gjorde oss sällskap ett tag, annars såg vi inte sådär jättemycket fåglar. Paddelhastigheten var lagom ”pratfart”,lugnt och fint! Och alldeles för snart var vi tillbaka i Sollenkroka! Då hade vi paddlat ungefär 18 km. Sträckan var nog nästan densamma på lördagen, även om vi inte tog riktigt samma väg.

Efter en kort samling gav vi oss av hemåt. Så var det det där med Gamla stan, det fanns ju dom som absolut inte kunde hålla sig därifrån!

Den här tiden på året är egentligen rätt perfekt för paddling, fortfarande någorlunda vattentemperatur, vackra färger och lite båtar. Tack Stefan för en mycket trivsam tur!

Vi som paddlade från HAV och VKF var Stefan, Stefan Jonas Jan Birgitta Birgitta Sara Andreas Lars Gertrud Britt-Marie Jessica Anders Kjell och Kerstin.

Vid pennan sent om sider var Kerstin