Mysig paddling med många strandhugg

 

 Dag 1:

Efter bilfärd och packning av kajaker hade klockan hunnit bli ett innan vi gav oss av från Tyrislöt i ostlig riktning mot Missjös nordspets. Där lunchade vi och satte även upp tälten. Vi befarade att det skulle bli konkurrens om fina tältplatser eftersom väderleksrapporten lovade svaga vindar och fint väder.

Efter välsmakande lunch rundade vi Missjö. I sundet mellan Västerön och Missjö passade Malin och Peter på att spana in klippor som passar sig för klättring. Kanske följer klätterutrustningen med på nästa tur?

När vi paddlat runt Missjö var de flesta i gruppen fortfarande paddlesugna så innan vi startade grillarna för kvällen paddlade vi in i Olssundet och rundade Yttre Olsön. Lagom tills vi var tillbaka anslöt Christer och Annette, som startat senare från Västerås. (Paddling Dag 1: 14,9 km)

 

Dag 2:

Vi startade i nordostlig riktning med siktet inställt på Stora Stångklabben där lunch var inplanerad. Sträckan dit bjöd på vacker paddling där vi fick snirkla oss fram mellan öar och skär och när vi närmade oss vårt lunchställe var vi ute i ytterskärgården och kunde blicka ut över det öppna havet.

Efter lunch vek vi av västerut med sikte mot Skogsböte där vi bl a paddlade under den här charmiga gångbron. 

Efter att ha korsat farleden vid Horvelsö vek vi av i sydvästlig riktning och efter att ha letat tältplats en stund hittade Per en fantastisk bad/tältklippa på Ängholmen. (Paddling dag 2: 18km)

Dag 3:

Jag tror inte att någon i gruppen längtade hem när vi skulle börja börja paddla på morgonen. Vi startade i sydostlig riktning för att så småningom stanna för lunch i en skyddad vik på Äspskär, nordost om Missjö och Örholmarna.

Därefter korsade vi Västerfjärden och letade oss tillbaka till bilarna efter tre dagars härlig paddling i trevligt sällskap.

Vi som paddlade var: Magnus, Peter, Christer, Annette, Tina, Knut, Margareta, Per, Patrik, Malin och Peter.

 

Vid Pennan: Magnus Wennerlund