Vi blev 5 deltagare och två ledare med på turen.
Vi samlades på torsdagskvällen på Ingvars fritidsställe på Lillnäset. Det var Ingvars frus släktgård från 1600-talet.

Vi slog upp våra tält på den nyklippta gräsmattan. Under tiden satte Ingvar igång grillen. Det var en strålande vacker kväll. Vi blev bjudna på ett glas vin och medhavda läckerheter lades på grillen. Efter information och genomgång av turen fick vi en intressant guidad tur av släktgården.

Vi blev väckta med nybryggt kaffe. Efter frukost satte vi oss i bilarna för en kort tur till sjösättningsplatsen. Det var lugnt vatten i viken där vi lade i. Vinden friskade dock i efter hand. Vi hade sikte mot Fångö och där slå läger för natten på någon av småöarna i närheten.

Efter två timmars paddling blev det lunchpaus med bad och vila i solen. Vinden tog i mer och mer. Vi hade rak motvind och planerna lades om. Det skulle bli för drygt att paddla till vårt uttänkta mål, så vi tog sikte på Ekholmen i ställe. Det finns många Ekholmen i området. Den här ligger norr om Kättilö.

Det var en mycket fin liten ö med bra tältplatser och fina middagsplatser. Vi var ensamma på ön. Vi hade bara sällskap av 3 får som vandrade fritt omkring.
Efter att tälten satts upp och en del badat blev det samling för middagslagning.
Alla njöt av det vackra vädret och underbara vyerna. Tyvärr var prognosen för
morgondagen inte så lovande. Det var risk för att vi inte kunde paddla nästa dag på grund av hård vind och regn. 

Det blev regn under natten, men på morgonen sken solen och vinden var inte så kraftig. Den skulle dock öka fram på eftermiddagen. Ingvar föreslog att vi skulle lämna tälten och paddla till Lilla Vik och se på Rhododenronodling i Karola Messners trädgård. Vi fick en fin paddling dit. Både i hård vind och i lugnare vatten i skydd bakom öar och skär. När vi steg iland i Lilla Vik stannade all tid och rum. Det går inte att beskriva vilken underbar plats detta var.
Genom tallarna skymtade all världens färger i ett hav av Rhododendron buskar.

Vi intog en snabb lunch på bryggan för att sedan vandra genom denna trädgård, som är anlagd mitt i tallskogen. Karola och hennes man hade hittat sitt paradis och börjat från grunden att bygga upp denna trädgård, som de kallade Kärllekens trädgård. Där fanns även en stor rosenträdgård.
Ett besök kan varmt rekommenderas.

Paddlingen tillbaka till Ekholmen blev ganska tuff med bitvis höga vågor. Vi kom tillbaka i rättan tid. Vinden tog i ordentligt. En del var tvungna att flytta sina tält mer i lä. Det började även att regna, så vi kröp in i våra tält för lite vila. Efter någon timme upphörde regnet och vi kunde börja plocka fram Trangiaköken och börja med middagen.

Dagen därpå var det bara att packa ihop för hemfärd. Vädret var fint. Det blev morgondopp och sedan en härlig frukost i solen. Vi paddlade kortaste vägen hem. Vi tog dock en lunchpaus på vägen. När vi satt där så passerade en av Försvarets korvetter. Peter sa då,” undrar hur stora svallvågor den kommer att göra”. Det blev fart på oss. Vågorna blev rejäla. Alla kajakerna kunde dock räddas även om vi blev lite blöta.

Vi fick en väldigt fin tur. Stort tack till ledarna Ingvar och Marie. Gästfriheten och Ingvars lokalkännedom satte extra krydda på turen. Det var min första tur med Västerås Kanotförening. Den gav mersmak och jag hoppas att jag får komma med på fler turer.

Britt Råbock

————- Här kommer bilder från Britt, Maria och Peter  —————-

 

Vår paddelrutt

Genomgång inför turen hos Ingvar

Grillning hos Ingvar

Ingvars gård

Britt

Ingvar och Catharina

Julia, Britt mfl

Lunchpaus

Julia, Ingvar, Catharina

Marit tar en fika

Maria

Medvindspaddling på väg mot Lilla Vik

Några bilder från Kärlekens Trädgård i Lilla Vik

Maria paddlar mot hus med häftig punchveranda

Middag på klipporna

Frukost dag 3

Sjösättning sista dagen

Catharina redo för avfärd från Ekholmen

Hempaddling

Besvärliga vågor efter att en kustkorvett passerat