Under kulturturen så pratade Tina och jag om att vi båda tänkte vara med på St. Anna turen, men vi tyckte den var lite kort bara två dagar lördag till söndag.
Så vi kom överens om att förlänga turen ett par dagar och starta på torsdagen istället.

 

Vi hade kontakt med Malin o Peter och eftersom Tina och jag var de enda deltagarna så var de också intresserade av att starta tidigare. Men så blev Peter sjuk och väderprognosen sämre, men Tina och jag bestämde oss för att åka på torsdagen ändå.

Vi gjorde upp med Malin o Peter att träffas på någon ö i St. Anna på lördagen, de skulle bjuda oss på middag på lördagskvällen. Så torsdag morgon kl 8 så lastade Tina och jag våra kajaker på Tinas bil och åkte mot Tyrislöt.

Väl framme där så packade vi våra kajaker och käkade lunch på bryggan innan vi gav oss ut och paddlade.

Vi paddlade ut till Äspskär där vi hittade bra tältplatser och fick en fin kväll med vacker solnedgång.

Och så kom fredagen då det enligt SMHI skulle regna mest hela dagen, och det gjorde det. Så vi stannade kvar på Äspskär hela den dagen.

Jag köpte i våras en tarp. Vi tillbringade stora delar av dagen under den, ibland regnade det och blåste så mycket att vi kröp in i våra tält och läste lite. Men mot kvällen blev det bättre så vi fick ännu en fin kväll.

Vi hade ny kontakt med Malin, Peter var för sjuk för att ge sig ut och paddla. Malin bestämde sig till sist för att hon ändå stannade hemma och vårdade Peter. Tina och jag klarade oss bra och vi hade mat så det räckte till lördagens middag.

På lördagen var det uppehåll så vi packade i våra kajaker och precis när vi var nästan färdiga så började det regna igen. Men vi gav oss ut och paddlade runt Missjö. Senare slutade det regna och vi hittade bra tältplatser på norra Missjö där vi fick en fin kväll.

 Efter en skön natts sömn så vaknade vi till strålande solsken på söndagen. Efter frukost packade vi våra kajaker och gav oss ut.

Vi rundade Brottskären, Inre Kärrö och St. Lysmark innan vi tog paus för lunch och bad på Rimmerskär. Efter detta kändes det nästan som vi inte ville åka hem det var så fint väder men allt har ett slut så det var bara att paddla in till Tyrislöt och packa ur kajakerna för hemfärd.

Trots dåligt väder och diverse problem med engångsgrillar som inte ville tända så var vi väldigt nöjda med turen.

Det är så fantastiskt avkopplande att bara vistas ute i skärgården.

 

Vid pennan(tangentbordet)

Sven Erik med hjälp av Tina