På mångas förfrågan har Britt-Marie nu givit oss recepten till vår gemensamma festmåltid!

 

Baconrullar med sparris och parmesan

Skölj och ansa sparrisen.
Rulla in varje sparris i en baconskiva.
Stek hastigt på ganska hög värme strax innan servering.
Riv eller hyvla parmesan över på uppläggningsfatet.
Toppa med lite flingsalt. 

Vinterbuffé
11 januari 2008
18.00
Johannisbergs Herrgård

Rökig chiliburgare

En vuxen hamburgare med röksmak och chilisting! 20 st.
5-8 chilifrukter
10 charlottenlökar
8 vitlöksklyftor
2.5-3 kg nötfärs
2.5 msk liquid smoke
5 äggulor
2 tsk svartpeppar
5 tsk salt
Kalvbuljong ½-1 dl buljong

Tillbehör:

Gurka 2 st
Tomater 5 st
Krispsallad
Scharlottenlök 5 st
Hamburgerbröd 20st
Ancho bbq-sås
Ev matyoghurt 

Gör så här:

Finhacka chilin och häll på en ½ dl hett vatten, låt stå en stund.
Hacka charlottenlök och vitlök fint.
Blanda alla ingredienser och forma till biffar.
Grilla 2-3 min på varje sida.
Skala gurkan och skär tunna skivor.
Skiva tomat och lök tunt.
Grilla hamburgerbröden lätt.
Lägg upp på ett fat.
Servera med ancho bbq-sås.
Ev en klick matyoughurt naturell!

Tabbouleh

2 tärningar grönsaksbuljong
12 dl vatten
3 msk matolja
2 vitlöksklyftor
2 lime
6 dl bulgur
2 gula paprikor
2 gurkor
Svarta oliver
1 kruka mynta
Salt

Gör så här:

Finhacka vitlöken, skölj limen och riv skalet.
Koka upp vatten och buljongtärningar, tillsätt vitlök och limeskal.
Pressa även i limesaften.
Blanda ner bulgur och rör om ordentligt.
Koka under lock på svag värme ca 10 min.
Ställ kastrullen åt sidan , låt stå 10 min till.
Strimla paprika och gurka.
Låt bulgurn svalna och servera som en sallad med paprika, gurka, oliver och mynta.

Röd salsa

3 stora tomater

3 röda paprikor

3 rödlökar

4 msk olivolja

½-1 tsk salt

Ev 3 röda chili

Gör så här:

Skölj alla grönsaker och hacka dem.

Blanda allt i en skål och rör i olja.

Smaka av med salt.

Päron med parmesan och balsamvinäger

Dela päronhalvorna i klyftor.
Lägg upp motsvarande minst en halva på varje portion.

Hyvla parmesanflagor över.

Dutta/ringla till sist på lite hallonbalsamvinäger.