Efter en kort säkerhetsgenomgång skulle denna lätta paddeltur ta oss runt Västeråsfjärden med ett fikastopp på vägen.

Eftersom vinden låg på från sydost gav vi oss iväg i samlad tropp med siktet inställt på Östra holmen som vi rundade på norrsidan varefter vi gick mot Västra holmen. Ett lastfartyg var på väg ut från Västra hamnen som vi lät passera innan nästa etapp som gick mot Johannisberg. Den delen av turen visade sig vara lite mer utsatt då vinden kunde ta sats från Ridöarkipelagen. Alla deltagare klarade den överfarten på ett mycket bra sätt även om det blev ett och annat lågt stöd.

Väl framme vid Badstranden på Johannisberg intogs den medhavda förplägnaden bland en del badgäster som såg ut att ha riktigt roligt i det sommarvarma vattnet.

Efter den nödvändiga rasten gick vi så norrut mot Västra hamnen där vi fick uppleva klapotis, dvs vågor som studsade mot kajkanten och stökade till sjön men även det här fixade alla med bravur. Då vi kom till Lögarängen tog vi efter en liten paus sikte på Östra holmen igen och kom i lä så småningom men lite trötta i axlar och händer började vi bli och var ganska nöjda att vi strax var hemma igen.

Graderingen på turen visade sig vara lite osäker trots rekognosering då vinden ökade lite vartefter och Eva Dellemyr, Peter Bark och Carin Andersson klarade av alla utmaningar på ett fantastiskt bra sätt och kan vara mycket stolta över sin paddlingskapacitet som jag är övertygad ligger mycket högre.

Vid pennan Ben