Årets tur på norra Vättern hade som mål att få in lite mer paddling än tidigare år så övernattningen planerades att ske vid Lilla Röknen som ligger några km söder om Olshammar.

Efter starten vid Aspa brygga och en lunch på Stora Krokholmen satte vi kompassen på 210 grader och paddlade iväg mot solen och Lilla Röknen som låg en bra bit från vår lunchholme. Rutten ner är lite mer utsatt för vädrets makter men dom var med oss även i år och efter ett par timmars paddling var vi nere vid nordöstra udden. En bensträckare senare tog vi oss de sista kilometrarna söderut och hittade en egen liten ö att slå läger på.

När alla hittat sin plats och slagit sig till ro tillbringades kvällen med matlagning spanandes på småskrakar som också letade middag och andra sociala aktiviter tills solen gick ner och ögonlocken började kännas tunga. Så kunde vi somna till ljudet av några par storlom som häckar i närheten.

På morgonkvisten gick det vita gäss ute på Vättern och jag hann tänka att det här kan bli intressant. När vi sjösatte så hade vinden mojnat och det var närmast vindstilla igen. Vi tog en annan, något mer kustnära rutt norrut igen där vi passerade en ö där Fiskgjusen hade bo och kunde konstatera att den fått ungar av det högljudda pipande som hördes därifrån.

Några paddeltag senare passerade vi fyren vid inloppet till Olshammar och landade igen för lunch på Stora Krokholmen. Lite enformigt att komma till samma ö flera gånger på samma tur kan tyckas men en ö med skyddad lagun där enbart kajaker kan ta sig in och ett dass ska inte underskattas.

En del av gruppen tog sedan en extra liten sväng runt Grönön i Norra Vätterns skärgård för att njuta av den lugna fina atmosfären och vädret. Solen och vinden var snälla med oss också denna gång och vi styrde kosan tillbaka mot Aspa brygga. Vi hann med dryga 4 mils paddling innan karavanen förde oss hemåt.

Med på årets tur var; Anders Segerberg, Ulla Strandberg Bratt, Peter Sjödin, Lars Grimler, Håkan Söderberg, Zdnek Klimt

Vid tangentbordet
Ben Strengell

Här kommer lite blandade bilder från Ben, Zdenek och Peter