Traditionsenlig luciapaddling med pimpade kajaker.

 

För andra året i rad hade Nathalie tagit initiativet att genomföra en luciapaddling. Enligt inbjudan gäller det inte bara att paddla utan att pimpa sin kajak – och helst mer och bättre än förra året. Ordspråket ”Less is more” gäller inte här 🙂

De senaste veckorna hade vattentemperaturen legat på 1-2 grader, vilket innebär att det kan frysa när som helst. Inför luciadagen hade det varit flera minusgrader några dagar så en viss tveksamhet om möjligheten att komma ut på öppet vatten fanns.

Kylan avskräckte inte utan 13 kanotister kom med sina pimpade kajaker. Nathalie samlade oss för en genomgång av turen.

Tanken var att paddla runt Björnön med fika på St Skäplingen. För att inte riskera att fastna i ett istäcke inne i sundet på hemvägen beslöt vi börja paddlingen innanför Björnön. Det var ett klokt besklut för redan efter en km stötte vi på fast is, som fick oss att vända och paddla utsidan av Björnön istället.

De flesta kajakerna var pimpade på olika sätt med girlanger, julgranar mm. Swempa hade t.o.m. en liten vattentät högtalare på däck som spelade luciasånger. Här kommer lite bilder på paddlare med sina fina kajaker.

Ned till St Skäplingen hade vi skön medvind, men fikaplatsen var lite exponerad så det blev snabbt på med varma jackor. Sen njöt vi av god fika.

När vi sedan skulle iväg blev de flesta av oss varse att det hade blivit ett istäcke på kapellen och det blev väldigt svårt att sätta på dem. 

Nu hemåtpaddling i lite motvind.

Det blev en riktigt trevlig tur i vackert väder! 

Tack Nathalie för att ha arrangerat denna tur.

Vi ses vid lucia nästa år och då kanske med än mer girlanger.