Då var det dags för VKFs sista schemalagda paddeltur 2014. Den gick för fjärde året i rad till Kråmö skärgårdsby

   

  Väderleksprognoserna veckan före var minst sagt hotande med regn och åter regn, men ju närmare vi kom lördagen desto torrare blev det. Vi var åtta VKFare som åkte mot campingen på Öbolandet utanför Trosa; Peter Sjödin, Ulf Almen, Anders Segerberg, Ulla Strandberg, Thomas Living, Wenche Living, Annika Leneklint och Håkan Söderberg. Vi fördelade oss på fyra bilar.

  Packning av båtar inför avfärden från Öbolandet

  På vägen ut tog vi den charmiga leden söder om Hänö och genom Bokö-Oxnösundet. Vi åkte in till Kråmö och tog en fika/lätt lunch. Därefter paddlade vi bort mot Lermaren på Fifång, ner mot Grisskär och sedan vände vi åter mot Kråmö.

  Återresan med Fifång i bakgrunden

  Wenche styr in mot land

  Väl åter på Kråmö var det inkvartering samt förberedelser inför den gemensamma middagen. Samtidigt med oss var nio ytterligare paddlare samt två båtar som ville ha tillgång till den vedeldade bastun. Vi tog det första passet och därmed var problemet med i vilken ordning folk skulle basta löst, i alla fall för oss.

  Här tinas räkor till förrätten. Håkan, Ulla och Thomas stöttar efter bästa förmåga.

  Efter bastubad blev det sedvanlig tre-rätters middag serverad av åtta servitriser/servitörer med alla sedvanliga tillbehör på ett långbord upplyst av fotogenlampor till kluckandet av Östersjön vågor mot kajen nedanför stugan. Mysigt var ordet. Kvällen avslutades med lite småljug och allmänna överdrifter.

  Ulf i sin för året nya kajak

  Söndagen var gråmulen och det förespåddes regn vid 1-tiden. Den ursprungliga planen var att vi skulle åka mot östra delarna av Askö på väg mot bilarna, men med regn i sikte tog vi den kortare sträckan norr om Bokö-Oxnö och Hänö mot bilarna. Halva gänget kände för mer paddling och fortsatte runt Öbolandet. Man kan lita på SMHI, klockan 1 kom regnet, och det regnade ordentligt. Sista halvtimmen blev det blött.

  Ulf vid ett märke för grund (eller skall det vara hund?) norr om Brännskär.

  Årets Kråmö resenärer; Håkan, Ulf, Annika, Peter, Anders, Ulla, Wenche och Thomas

  Det blev en knappt 3 mil paddling i under lördagen klart ca 15-gradigt väder och på söndagen mulet med övergående till regn.

  Förutom övanstående bilder finns även en kort film som sammanfattar helgen.

  Tack för trevligt sällskap och god mat 

  Håkan Söderberg