En av de vackraste sträckningarna i Kolbäcksån, som även bär namnet Strömsholms kanal, är från Seglingsberg och norrut mot Virsbo, enligt min mening. Perfekt start för för säsongen för allt från nybörjare till oss ringrostiga erfarna paddlare.

 

Vi startade från badplatsen strax norr om Seglingsberg och paddlade norrut genom ett öppet landskap med en åsrygg på västra sidan av ån. Vyerna är fantastiska här och självaste ån slingrar sig med flera stenrika passager som alltid uppskattas bland medföljande paddlare.

Efter ca 6km paddling kom vi fram till Virsbo näs udde för en välbehövlig fikarast bland gamla tallar och öppen ängsmark med fin utsikt mot Virsbo samhälle.

På hemvägen rundade vi Fårön men några får fanns inte en tillstymmelse till på den numera skogbeklädda ön. Däremot fick vi se bäver klappra tätt intill kajakerna och flertalet stora bäverhyddor. Fågellivet är det heller inget fel på i området som sådant.

Farten är som alltid låg vid en premiärtur och vädret var som ”alltid” strålande med stundtals värmande sol och vinden låg inte heller på utan ett par sekunder sydlig vind som alla bemästrade. Efter ca 14km var vi tillbaka och åtminstone jag fick ett välbehövligt bad.

Turen hade samlat 12 deltagare och vi som var med på turen var Joakim Thornell, Peter Sjödin, Julia Carlsson, Sven-Erik Lingdén (Swempa), Marianne Sandkvist, Mia Olsson, Göran Johansson, Lasse Grimler, Marianne Grimler, Mikael Claesson, Lars Sjöström, Diana Lennings.

Tack alla deltagare för ert trevliga sällskap
Turledare Joakim Thornell

————— Bilder ——————

Starten vid Seglingsberg

Ledaren Joakim Thornell informerar om turen