Lugnt på årets första övernattningstur

  Vi träffades kl 08.00 vid kanothuset på torsdagen, lastade kajakerna och begav oss mot Studsviks brygga

  När vi hade sjösatt kajakerna så paddlade vi ut till en ö som heter Klovskär där åt vi en lunch.

  vi paddlade in mot Naturrum och vidare under broarna och hittade en fin lägerplats där vi stökade upp tälten och fixade lite käk. Kvällen till ära så skulle det grillas och som tur var så hade vår lägerplats en iordninggjord eldstad. Vi satt och myste i solen tills den smög ner under horisonten och när kylan från havet kom krypande gick vi och la oss.

  Fredagen började med fint väder och det man hört i veckan om regn det verkade inte stämma men vi hade fått indikation på att det kunde bli blåsigt framåt kvällen. Vi beslöt oss för att paddla till Ringsön och gå in i den fina lagunen och där ta en lunch för att sedan paddla runt Ringsön och ta oss ner till Klovskär där vi skulle kunna ligga skyddade för vinden och om det blåser för hårt på lördagen, då har vi också en stor ö att utforska. När vi ätit lunch så började det att friska i så vi valde att gå samma väg tillbaka och tog oss över fjärden till Klovskär i den tilltagande motvinden.

  Kvällen blev lika fin med solnedgång och trevligt samspråk på klipporna.

  När vi vaknade på lördagen så kom vi fram till att det inte skulle bli någon paddling denna dag, vi tog det lugnt ett tag men efter några timmar så blir det ju jobbigt, vi drog i väg och reparerade en spång till den andra delen av ön. Där fanns ett dass och vi fick en rejäl regnskur på 4 tim över oss sen klarnade det upp så vi fick ytterligare en fin kväll i solen.

  Söndagen bjöd på fint väder det hade mojnat så vi paddlade ut runt Brännskär och kände på den ”gamla sjön” från gårdagens hårda vind, gick vidare in till Naturrum för ett studiebesök samt en lunch. Mätta och belåtna men med lite ångest för att vi skulle åka hem i detta finväder begav vi oss till bilarna för hemfärd.

  Helgens sträcka  32 km

  Tack alla som deltog och visade gott kamratskap!

  Lasse Pettersson