Efter städdagen vid kanothuset (med rekorddeltagande) paddlade Lasse, Marie och Peter ut till Norrskär för att placera ut loggboken. Solen värmde gott och det var endast måttliga vågor. Till Norrskär paddlade vi på utsidan av Björnön utan en massa båtar som skapade svall – bara en liten snurrebåt åkte in från Almö-Lindö.

Väl på Norrskär bjöd Marie på espressokaffe och därefter åkte köket fram för en enkel middag. Vi antecknade våra namn i loggboken och placerade den i lådan (alldeles vid norra udden).

På hemvägen bestämde vi oss för att prova insidan av Björnön, men precis vid Södra Björnön låg några hundra meter is tvärs över sundet. En båt stångade sig precis fram genom isen och vi hängde på i rännan som bildades – bilden kan ni se här nedan. Båtfolket tyckte säkert att det var exotiskt med paddlare ute redan i april så de stannade och fotograferade oss.

Lite is ska väl inte vara något problem tänkte vi och kajakerna tål en hel del, men åtminstone min fina vingpaddel fick ta lite stryk.

Äntligen går det att paddla !!

Vid tangentbordet
Peter