Vi började med goda smörgåsar och godbit med kaffe på Björnögården.

Efter starten i samlingsrummet fortsatte 20-talet deltagare i konferensrummet där ordförande Peter sammanfattade paddelåret 2019. Därefter presenterade Per Fredin den nya inriktningen på Björnögården, som med sin satsning på bl.a. havskajaker stämmer bra med vår verksamhet i Kanotföreningen.

Därefter följde kvällens huvudpunkt då Ingvar Gustafsson medryckande berättade om Ostindiefararen Götheborg. Ni som missade hans intressanta berättelse kan se se hans presentation på denna länk. Som avslutning visade Ingvar en film med Ostindiefararen under segel där han själv var med vid flera tillfällen. Filmen finns på denna länk.

En avslutande punkt på dagordningen var att deltagarna kunde visa exempel på bra grejer att ha med vid paddling. Lars B visade på en liten cykellampa som är bra att ha nu framåt hösten då mörkret kommer tidigt. Peter S visade på det praktiska plagget ”storm cag”, som är en blandning av regnjacka och kapell.

Avslutningsvis lottade vi ut Norrskärspriset som gick till Andreas Mathisen. Priset var boken 100.000 km i havskajak av Jim Danielsson.