Efter en lagom tidig avfärd från Västerås kommer vi till Tyrislöt camping i tid för förmiddagsfika på lördagen.

 

Kaffe och smörgås avnjuts i solen innan vi lastar av kajakerna vid badplatsen på norra sidan av ön. 

Bosse & Britt-Marie äntligen på vattnet

 Peter

Vi tråcklar oss in runt grunden som ligger mellan Grimmelsö och Inre Olsön och stannar för lunch på klipporna.  En liten regnskur gör att badsuget avtar, men det är gott med mat och trevligt att vifta med tårna i den blommande ljungen.

Sen paddlar vi vidare ut mot havsbandet. Vädret är lite ostadigt och det är svårt att bestämma om jackorna ska vara på eller av, men St Anna är som vanligt bedårande vackert med sina småöar och klippor. 

Helena och Per

 

Vi stannar till vid Kupa Klint där några i gruppen ”bestiger berget” och besöker Kupan, en extra krydda är dragspelsunderhållningen som kommer från en av motorbåtarna som ligger vid ankare vid ön.  Vi fortsätter ut och tittar på Hamna, en ö som såg trevlig ut på kartan men inte var lika tilltalande i verkligheten.  Vi drar vidare mot Mansö som har en mycket trevlig bukt mot väst där vi slår läger för natten.  På väg mot Mansö öppnar sig himlen och vi blir ordentligt blöta.  Som tur är drar regnet snart förbi, vi kan sätta upp läger och hänga upp lite blöta kläder.

Sven Erik och Tina har jubileum under turen och bjuder på champagne med lyxigt tilltugg.

Sven-Erik och Tina

Britt Marie & Bosse är med och firar

Huvudrätten bestod av Trangiabakad pizza.

Medans solen sakta gick ned fortsattte vi äta, dricka, prata och umgås.  Som vanligt konstaterar vi att människan mår bra av vatten, eld, klippor och gemenskap.

Söndag morgon regnar det igen, när åskan mullrar över havet beslutar vi att vänta på Mansö tills ovädret drar vidare och sedan paddla mot fastlandet.  SMHIs hot om vind och vågor gör att vi tar oss in i lä så fort vi kan.  Under paddlingen mot Långa Missjö fångar vi några fina surfvågor. Väl innanför Lökö är vattnet åter blankt och solen skiner.  Vi tar en lång lunch på Yttre Olsön och paddlar sedan lugnt tillbaka till Tyrislöt.

 

Tack alla för en härlig helg! 

Same time next year?