Så var det äntligen dags för årets stora begivenhet, gourmetturen till Kloten med massor av god mat och 15 förväntansfulla deltagare.

 

Peter S, Håkan S och Lasse åkte redan på fredag för att muta in tältplatsen, Malin och Peter L åkte direkt från Kungsör och vi återstående (bortsett ifrån Tina som slöt upp lite senare) var klara för avfärd med lastade kajaker vid nio-tiden på lördagen.

Efter en och en halv timmes bilfärd genom ett fint skogslandskap var vi framme vid Kloten som var en ny plats för oss att sjösätta för att undvika jobbiga lyft vid Korslångssmedjan som vi har fått göra tidigare år.  Sedan paddlade vi i ett makligt tempo i ca en timme till lägerplatsen.

Efter vi hade satt upp tälten åt vi medhavd lunch och några tog en paddeltur.  Under paddelturen började det att ösregna och hagla så ni kan tänker er hur de såg ut när de kom tillbaka.  Vi som var kvar satt upp en tarp från vindskyddet och började att planera för kvällen.

Olika matlag, sammansatta av kvällens uppklädda hovmästare Håkan S, förberedde menyn som bestod av:

 

Svampsoppa

Rårakor med yoghurt, rödlök och stenbitsrom

Varmrökt öring och örtkryddad potatissallad

Ost

Sherry trifle

Maten skjöldes ner med vin som kvällens sommelier Lasse hade valt och allting smakade som alltid fantastiskt gott med det trevliga sällskapet!

Kvällens regn avtog under natten som blev nollgradig. På söndag paddlade de som ville till handelsboden i Nyfors som var stängd så vi gick inte i land.  Tillbaka vid lägerplatsen packade vi ihop, åt medhavd lunch innan vi paddlade tillbaka till Kloten för hemfärd.

Allt som allt hade vi som vanligt en väldigt trevligt helg som tyvärr hade lite smolk i bägaren – Håkan S och Lasse hade lämnat av saker för att plocka upp senare med bil och två kockknivar och en såg ‘försvann’.

 

Eftersom jag har varit inblandad i matdelen av gourmetturen 3 gånger nu lämnar jag gärna över stafetpinnen till någon annan.  Det har varit en rolig uppgift med det är dags för nya idéer tills 2013

Ulf