Årets populäraste tur till Kloten lockade många deltagare.

 

 Ryktet från tidigare års gourmetturer fick 18 personer att anmäla sig. Av olika skäl fick 4 personer förhinder ganska sent inför mötet så vi övriga 14 fick rejält med god mat och dryck.

Turen startade vid Risviken i norra änden av Stora Korslången. Här sammastrålade vi med Winnie från Fagersta och Anders från Köping. Lite småruggigt var det allt så jackorna kom till användning. Bra var ju det för vi fick en kort regnskur.

Vi snirklade lite hit och dit men kom inte fram på samma ställen som förra året för vattenståndet var nog ett par dm lägre i år. Något som speciellt Tina fick känna på efter en rejäl grundstötning – men lite ny gelcoat kan göra underverk…

 

Kristina Fagerstedt

 

Tina Klang

Vid Korslångssmedjan tog vi lunch och Sixten åt sin nyfångade aborre som han fångat från kajaken. Vi bar sedan ner kajakerna med hjälp av packremmar och fyra personer per kajak. Det blir några varv, men går väldigt behändigt.

Ganska snart var vi framme vid lägerplatsen vid Nothusudden. Här väntade Christer och Annette, som hade anlänt redan kvällen före. Snart var alla 10 tälten uppsatta. Vedklabbar hämtades uppe vid övernattningsstugan och sen var det bara att klyva de lite sura klabbarna med yxorna.

Nu delade Britt-Marie in oss i grupper och avslöjade menyn som vi skulle tillaga.

Starter
Rostad salt och nötblandning 

Förrätt
Heta räkor med chili och vitlök

Huvudrätt
Kebab med grillade grönsaker och röd salsa,
bakad potatis, youhurtsås med vitlök 

Dessert
Grillad camembert med hjortron och björnbär 

kaffe och godruta

  Nu startade ett febrilt arbete med att skala räkor, skära grönsaker, hacka vitlök och mycket mer. Potatisarna lindades i folie och lades på glöden. All mat tillagades på stora stekhällar direkt över elden. För varje rätt som blev klar avbröt vi det vi höll på med och njöt av maten precis när den var klar. Allt var sagolikt gott och Britt-Marie hade överträffat sig själv igen!

Bosse och Winnie

Sixten Nordberg och Christer Arrenius

Kristina Fagerstedt och Patrik Nedar

Sixten Nordberg och Ulf Almén

Ulf Almén och Annette Arrenius

Knut Faber och Meta Faber (nedan)

Snart mörknade det rejält, men vi kurade ihop oss framför brasan och bara njöt av att finnas till. Det var verkligen svårt att slita sig för att krypa in i tältet.

Det blev sovmorgon för alla – ingen var nog uppe förrän vid 8-tiden. Vi hade ingen brådska utan det blev en lång frukost. Sen tog vi det lugnt igen och inväntade att lunchtiden skulle infinna sig.

Vid 1-tiden satt vi i kajakerna och hade då bara 5 km att paddla till Nyfors. Här besökte vi som vanligt Maj-Britt i den gammaldags handelsboden, där man ”handlar över disk”.

Vi som var med på paddelturen var:
Bosse, Britt-Marie, Christer, Tina, Sixten, Winnie, Knut, Ulf, Anders, Annette, Patrik, Kristina, Margareta, Peter.

 

Vid pennan,
Peter Sjödin