Som traditionen kräver gick även årets Gourmetpaddling till Kloten och som traditionen kräver skulle en fem-rätters middag tillagas under bar himmel.

 

Traditionen kräver även att färdledarna komponerar menyn och förser deltagarna med råvaror. Deltagarna tillreder därefter måltiden. En annan tradition som skall hållas levande är att Tina skall plocka Kantareller från kajaken (nåja i alla fall från stranden) samt att Håkan skall sova i vindskyddet.

I år deltog; Anders Segerberg, Ulla Strandberg, Peter Östman, Malin Linderborg, Anders Wasberg, Peter Sjödin, Marina Vikner, Annika Leneklint, Eva Dellermyr och Tina Klang samt turledarna Lars Johansson och Håkan Söderberg.

Denna helg bjöd på er riktigt fint höst väder, ja nästan svenskt sommarväder. Fint väder, gott kamratskap, god mat samt fin dryck är en stor del i denna Må-Bra-Paddelresa, vi fick alla delar.

Uppvärmning pågår

 

Så var det då Mat & Dryckesdelen;

I år var entrérätten en Räk- och Kräftsallad, mmmm. Vi tackar Marina och Anders S i kallskänken.

Till nästa rätt, den Krämiga Kräftsoppan, skulle vi ha nybakat bröd. I bageriet jobbade Peter S och Tina med den äran.

Här fräser Peter Ö och Eva kräftskal till en fond. Den skall sedan tillsammans med konjak smaksätta soppan.

Medan Brödet jäser och Kräftsoppan mustar till sig lär vi oss skillnaden i smak mellan en flaska som kostar drygt 800 kronor och en för under 80-lappen.

Lars bjöd på några tuggor stenbitsrom mellan de olika champagnerna.

Lars  (Foto: Marina)

Malin  (Foto: Marina)

Peter S  (Foto: Marina)

Anders och Ulla plockade Karl-johansvamp som förgyllde soppan.

Efter Öring med fransk potatissallad serverades Jordgubbar a la Uno, det vill säga flamberade karamelliserade jordgubbar smaksatta med apelsin och ketchup(!) tillsammans med päron. En rätt som måste avsmakas för att förstå dess storhet.

Mörkret faller, Ostbrickan med marmelad kommer fram och de schemalagda överdrifterna och de små lögnerna vandrar runt lägerelden.

Det är bara ett år kvar till nästa Gourmetpaddling. 

Välkomna önskar Lars och Håkan

 

PS. Det finns även en liten film på youtube