Vi var 9 st glada och förväntansfulla havspaddlare som samlades vid kanothuset kl 9.00 denna kalla och gråa septembermorgon.

 

 

Bertil från forssektionen styrde upp logistiken och efter upphämtande av kajaker samt far och son Friedel i Hallstahammar var vi på plats en timme senare vid Strömsholms slott.

Dagen började med utprovning av kajaker och säkerhetsgenomgång med Elias och Bertil.

Utprovat och klart!

Efter sjösättning konstaterades med spända överkroppar och något ansträngda leenden att forskajakerna var betydligt mer lättsvängda och rankare än de vi vanligtvis paddlar i.
Väl i vattnet delades vi upp i två grupper och en genomgång av paddelteknik och det strömmande vattnets grundläggande egenskaper hölls av Bertil och Elias.

Det visade sig ganska snart att dagens mål att alla skulle bada nog inte skulle bli så svåruppnåeligt. Det var nyttigt för oss att få prova på att ”gå runt” lite mer oplanerat än vad vi är vana vid från våra räddningsövningar.

Efter att förmiddagen ägnats åt att lära oss att gå från bakvatten till strömt vatten och vice versa avslutade vi med att få känna på vad i alla fall jag upplevde som rejält forsande vatten.

Värmande mat och dryck med slottet i blickfånget följdes av uppvärmning med Elias som inspirerad ledare, något vi kanske borde införa även i havskajaksektionen.

Det ser ju så enkelt ut när han gör det!

Efter lunch fortsatte äventyret med något svårare övningar och vi fick även prova på att surfa lite i vågorna. Trots ihållande regn och kall temperatur höll nog de flesta av oss värmen då man fick kämpa hårt för att försöka få kajaken dit man ville och samtidigt hålla sig kvar i densamma.

Vid 15-tiden avrundades dagen och det räckte nog bra för de flesta av oss. Vi hade en fantastiskt givande och rolig dag. Stort tack till Bertil, Elias, Anton, Hans m.fl. från forssektionen för att ni tog er tid att ordna denna dag för oss. Det var mycket uppskattat.

 Vi som deltog var: Magnus, Christer, Peter, Sixten, Lasse, Marie, Jan, Johan, Henrik.

 Vid pennan: Magnus Wennerlund