En planerad paddeltur till Färnebofjärden, med det beryktade mygghålet Gysinge, i augusti kan låta som en stor chansning.

 

Speciellt i år, när det har varit torka och eldningsförbud i större delen av sommaren. Men det kanske var tack vare sommarens torka som det blev en lyckad tur. Eldningsförbudet hävdes en vecka innan vi åkte och vi såg inga mygg över huvud taget. Vi tältade på Sandön och där var vedförråden nyligen fyllda till bredden med ved.

Vi som deltog var Christer Arrenius, Annette Arrenius, Maria Harder, Jonas Kurkinen, Adam Brander, Julia Carlsson, Johan Lembke, Alex Lembke, Kerstin Ståhlberg samt Håkan Söderberg.

Vi fraktade kajakerna på bilar till Östa båtklubb. Därifrån paddlade vi ut till den fina tältön Sandön. Efter att ha slagit läger, ätit lunch så paddlade vi i ganska utmanade medvind norrut mot Rossön och dess kanaler. På tillbakavägen bjöd Kerstin på en maffig chokladkaka, nammi!!

Kvällen tillbringades med matlagning, ljug, överdrifter och eldning fram till sena timmen. På söndag paddlade vi söderut, rundade Torrön där vi bevakades från luften av ett ståtligt Havsörnspar. Vi tog lunch i vindskyddet vid Tyttebo. Efter lunch paddlade vi så långt vi kom i strömmen upp mot fallet i inloppet. Sedan var det dags att paddla mot bilarna för transport mot kanothuset.

Jonas på väg norrut

Middagen avslutad

Johan, Alex, Julia och Kerstin äter frukost

Klassisk bild av paddlare som packar inför dagen

 

Vid knapparna
Håkan Söderberg