I stålande sol och så gott som vindstilla väder kastade vi loss från Långholmens brygga längst söder på Ängsö.

 Vi hann knappt mer än starta innan dagens första havsörnar behagade visa sig. Vi gick österut på norrsidan av Måholmen och över en helt blank Oxfjärd innan vi landade på Tedarön för dagens första paus.

Fikat gjorde oss gott och vi fortsatte österut mot Hjulstabron där vi fick bevittna en broöppning som en del segelbåtar missade och man kunde nästan se deras irritation i kölvattnet. Efter rundningen av bron satte vi kursen mot sydväst och landade så småningom på Granskär där lunchen avnjöts glatt påhejade av några myggor.
Mätta och belåtna gick vi vidare på södra sidan av Långholmen och vidare över till Hallingen där det fanns ett par kajakorienteringskontroller som letades fram. På vägen dit passerades ett flertal segel- och motorbåtar som låg för ankar under tiden besättningen antagligen blev grillade i den strålande junisolen.
Mängden frisk luft, solen, mygginvasionen på Hallingen och inte minst paddeltagen ta ut sin rätt så vi avslutade med att paddla tillbaka till vår utgångspunkt. Vi som deltog på turen var Anna Lindstedt, Håkan Broddfält, Eva Dellemyr, Håkan Söderberg och Ben Strengell.

Vid pennan Ben