Ursprungsplanen var en dagstur men 4 av 5 deltagare röstande för en övernattning. I gassande sol och förväntad temp på +30 grader startade vi från kanothuset med siktet inställt på St Sandskär för en första rast. Väl där kände vi inte för att trängas med båtfolket så vi fortsatte till Högholmen. Där satt ett dopp fint och lunchen kunde avnjutas i skön och svalkande skugga. Mätta och belåtna tog vi sikte på Lybeck sten där ännu ett dopp hägrade, och Marie passade på att träna rollning.

Gassande sol och obefintlig vind var en utmaning på vägen mot Aggarön där vi planerat vår övernattning. Väl framme fick vi säga hejdå till Martin som ej hade möjlighet att övernatta. Mer bad… Efter middagen drog DJ Pontus igång musiken, han bjöd på allt från Taube till Metallica. När en bra bugglåt strömmade ut kunde Marie inte tacka nej när Pontus bjöd upp. Lena och jag nöjde oss med att stampa takten. Lugnet lade sig och då vågade bävern smyga tillbaks till sin hydda, gled fram alldeles framför oss och det var dags för oss att säga god natt.
Ett lätt regn mot tältduken väckte oss. Efter frukost som intogs i vindskyddet blev Norrskär nästa anhalt för signering i loggboken. Därefter raka vägen till kanothuset.

Nöjda och belåtna efter en jättefin tur var det dags att säga tack till Pontus och Lena som ledde turen.

Vid ”pennan”
Catharina B

Marie Hägg svalkar sig genom att rolla kajaken